Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul are mai puţin de un copac pentru fiecare locuitor. Sectorul 2, cel mai puţin împădurit

Bucureştiul are mai puţin de un copac pentru fiecare locuitor. Sectorul 2, cel mai puţin împădurit

Bucureştiul are mai puţin de un copac pentru fiecare locuitor. Sectorul 2, cel mai puţin împădurit
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iun 2011   •   11:03

Bucureştiul are mai puţin de un copac pentru fiecare locuitor. De trei ori mai puţin decât impun normele Uniunii Europene. A fost nevoie de doi ani şi 2,5 milioane de euro pentru ca primăria să inventarieze toţi copacii şi spaţiile verzi din Capitală.

De acum înainte, nimeni nu mai poate tăia vreun arbore, fără ca autorităţile să afle după o simplă consultare a hărţii digitale.

În total, capitala are doar 4.500 de hectare de spaţii verzi. Adică aproape de 23 de metri pătraţi de verdeaţă pentru fiecare locuitor. Potrivit normelor europene, peste doi ani, Bucureştiul va trebui să aibă 26 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor.

Autorităţile spun că nu e suficient să planteze copaci. Ar trebui oprite şi defrişările pe care acum, nu le controlează nimeni.

Cel mai bine la capitolul verdeaţă stă sectorul 1, cu peste 1.700 de hectare, adică 39% din suprafaţa verde a capitalei. E drept, aici a fost inclusă şi pădurea Băneasa, care singură are peste 660 de hectare. La polul opus, cel mai puţin împădurit  este sectorul 2. În ultimii 20 de ani de aici au dispărut peste 4.000 de pomi.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close