Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul dispune de numai două spitale performante. Vezi clasificarea unităţilor medicale

Bucureştiul dispune de numai două spitale performante. Vezi clasificarea unităţilor medicale

Bucureştiul dispune de numai două spitale performante. Vezi clasificarea unităţilor medicale
Sursa foto: Foto: mondonews.ro
27 Mai 2011   •   10:17

Bucureştiul se poate lăuda doar cu două spitale performante: Spitalul Universitar şi Spitalul de Urgenţă Floreasca. Asta  a decis Ministerul Sănătăţii în urma clasificării spitalelor în funcţie de competenţa lor.

Două spitale, din cele 42 de stat câte există din Bucureşti, se află în categoria spitalelor performante, de competenţă I: Spitalul Universitar  şi Spitalul de Urgenţă Floreasca. Dar cu indulgenţă au fost încadrate astfel, pentru că, spun oficialii, şi un spital şi celălalt mai au lipsuri pe care trebuie să le remedieze până la sfârşitul anului, altfel riscă retrogradarea.

Vorbim aşadar de cele mai bune două spitale din Bucureşti, care pot asigura asistenţă medicală la nivel regional, dar pot trata şi cazuri venite din alte judeţe. Sunt bine dotate, au aparatura cea mai performantă, cei mai buni specialişti şi pot oferi servicii medicale cu un grad înalt de complexitate. 

E drept însă, tot la categoria 1 dar M, adică spitale care sunt specializate pe un anumit tip de afecţiuni, se află 16 instituţii din Bucureşti. Cele mai importante două sunt Institutul Oncologic şi Institutul de Endocrinologie.

Doar cinci spitale şi câteva institute din ţară au fost incluse în cea mai înaltă categorie de performanţă. Însă până în 2012, aceste unităţi trebuie să înfiinţeze secţii noi sau să cumpere aparatură pentru a rămâne pe aceeşi poziţie.

 




×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close