Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, sufocat de căldură. Peste 550 de apeluri la Ambulanţa, 48 de leşinuri în spaţii publice

Bucureştiul, sufocat de căldură. Peste 550 de apeluri la Ambulanţa, 48 de leşinuri în spaţii publice

Bucureştiul, sufocat de căldură. Peste 550 de apeluri la Ambulanţa, 48 de leşinuri în spaţii publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Iul 2013   •   16:23

Peste 550 de apeluri au fost înregistrate luni, în intervalul 8.00 - 15.00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Potrivit managerului SABI, dr. Alis Grasu, 48 dintre solicitări au fost pentru persoane leşinate în spaţii publice.
   
"Numărul apelurilor a crescut luni, astfel că în primele şapte ore au fost înregistrate 560 de solicitări, dintre care 248 de urgenţe. Din totalul urgenţelor, 48 au fost pentru leşinuri în locuri publice. Până acum, nu am înregistrat niciun caz de insolaţie", a explicat medicul, informează Mediafax.
   
Managerul SABI recomandă persoanelor în vârstă şi familiilor cu copii mici să evite deplasările prin soare la orele amiezei.


Foto: AP
   
"Copiii mici trebuie feriţi de expunerea la soare la orele amiezei. De fapt, grija faţă de copiii mici va fi una specială în aceste zile. Atât temperatura din cameră, cât şi alimentaţia trebuie reglate în funcţie de condiţiile meteo. De asemenea, persoanele cu suferinţe cronice cardiace, renale, neurologice sau cu diabet trebuie să respecte indicaţiile medicilor", a mai spus managerul SABI.

În perioadele de caniculă, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Se recomandă consumul zilnic de  fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
   
Capitala se află, luni, sub cod galben de caniculă
, iar marţi va fi sub avertizare cod portocaliu, în sudul ţării find aşteptate temperaturi maxime de 38-40 de grade.

×
Subiecte în articol: ambulanta căldură canicula
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close