Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul va avea 7.000 de locuri de parcare noi, în cel mult doi ani

Bucureştiul va avea 7.000 de locuri de parcare noi, în cel mult doi ani

Bucureştiul va avea 7.000 de locuri de parcare noi, în cel mult doi ani
18 Iun 2010   •   12:24

În cel mult doi ani, bucureştenii ar putea scăpa de nervii căutării unui loc de parcare în centrul Capitalei. Primăria Generală are în proiect crearea a 7.000 de noi locuri de parcare în subteran în cele mai aglomerate zone din Bucureşti.

Primăria Generală are în plan realizarea mai multor parcaje subterane în zone aglomerate din centrul Capitalei. Locurile alese, în urma unor studii de specialitate, sunt: Strada Edgar Quinet, Piaţa Charles de Gaulle, Walter Mărăcineanu, Piaţa Presei Libere, Piaţa Alba-Iulia, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Revoluţiei - Ateneul Român, Gara Băneasa. Edilii vor ca, în cel mult doi ani, Capitala să aibă 7.000 de locuri de parcare în plus.

Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei de Investiţii din primăria generală, spune că municipalitatea a încheiat deja un contract pentru parcarea de la Universitate, cu o capacitate de 380 de locuri.
?Compania care a câştigat şi a semnat contractul are ca şi obligaţie contractuală proiectarea, construcţia şi operarea parcării. Tot în această săptămână sunt în validare alte parcări subterane, cea de la Charles de Gaulle şi de la Edgar Quinet. Termenul de execuţie este de 16 luni? a spus Hreapcă. El mai susţine că proiectele au fost demarate cu întârziere din cauza documentaţiei urbanistice şi cadastrale care trebuia să îndeplinească anumite norme legale.

Cât despre lucrările din centrul istoric, nu se ştie când vor fi terminate. În prezent lucrările au fost sistate, după ce municipalitatea a reziliat contractul cu firma care se ocupa de proiect. Litigiul urmează să fie soluţionat de Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Antena 3

×
Subiecte în articol: parcare
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close