Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul va fi, în curând, capitala grădinilor suspendate

Bucureştiul va fi, în curând, capitala grădinilor suspendate

Bucureştiul va fi, în curând, capitala grădinilor suspendate
Sursa foto: Foto: globalchalet.com
30 Iun 2011   •   22:29

Bucureştiul va fi capitala grădinilor suspendate. Consilierii municipali au aprobat azi planul municipalităţii de a planta flori şi arbuşti pitici pe blocuri. Primele acoperişuri pe care se va realiza acest lucru sunt clădirile din Regie. Întregul proiect costă 7 milioane de lei, iar jumătate din bani vin de la Uniunea Europeană.

Aşa arată acum cele 12 cladiri aflate în plan. Macheta proiectului propune însă înlocuirea stratului de smoală cu unul de vegetatie şi cu alei de promenadă.

Astfel, hidroizolaţia existentă va fi îndepărtată şi în locul ei va fi aplicată o barieră de vapori, o membrană termoizolantă şi una hidroizolantă care vor opri apa, un strat filtrant, apoi solul şi vegetaţia.

Înverzirea celor 1360 de metrii pătraţi de acoperiş din Regie va costa 230.000 de euro. Cine vrea să-şi amenajeze individual o terasă ca aceasta trebuie să ştie că preţul ei este de 160 de euro pe metrul pătrat, dar avantajele sunt pe măsură.

Dacă blocurile verzi din Regie vor avea succes, următoarele clădiri pe care primăria le va înverzi vor fi cele din zona Universităţii.

 

×
Subiecte în articol: Capitală
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close