Antena 3 CNN Actualitate Bucuria infractorilor: Poliţia română în criză de hârtie, pixuri, curent sau benzină

Bucuria infractorilor: Poliţia română în criză de hârtie, pixuri, curent sau benzină

Bucuria infractorilor: Poliţia română în criză de hârtie, pixuri, curent sau benzină
Sursa foto: politia romana
26 Ian 2009   •   11:40

Situaţia economică deosebită, dar mai ales adoptarea întârziată a unui buget a dus la probleme în buna funcţionare a instituţiilor de stat. Activitatea multor ministere este pusă sub semnul întrebării în condiţiile în care lucrează după un buget de austeritate. Este şi cazul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Aici criza a luat o amploare deosebită, dacă se ţine cont că poliţiştii nu mai au au pixuri şi coli de hârtie, iar plata la utilităţi, telefonie şi internet creează adevărate temeri, scrie Evenimentul Zilei.
Mai mult, poliţiştii sunt nemulţumiţi că riscă să plătească din propriul buzunar daunele provocate maşinilor de serviciu.
?Cum poliţia nu a avut bani să încheie asigurări CASCO şi RCA pentru cea mai mare parte a parcului auto, poliţiştii au fost avertizaţi să aibă grijă să nu Ťşifonezeť maşinile de serviciu în timpul misiunilor, deoarece riscă să plătească daunele din propriul buzunar?, au mărturisit surse din poliţie. Mai mult, poliţiştii de la Ordine Publică, de exemplu, nu mai au voie să facă rondul de 80 de kilometri pe zi.
?Putem patrula cu maşina de serviciu doar maximum 30 de kilometri, iar diferenţa o facem la picior?, a adăugat un agent de ordine publică din Capitală. Poliţiştilor li s-a mai atras atenţia să stingă lumina când pleacă de la birou, să-şi oprească calculatoarele şi să folosească ?judicios? hârtia, pixurile şi alte produse de papetărie. ?Va trebui să folosim colile albe doar pentru plângeri şi reclamaţii?, spun poliţiştii.
Situaţia de austeritate se extinde la nivelul tuturor ministerelor, inclusiv la Sănătate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close