Antena 3 Actualitate Budapesta aşteaptă scuze de la România pentru „nedreptăţile” îndurate de Ungaria la Trianon

Budapesta aşteaptă scuze de la România pentru „nedreptăţile” îndurate de Ungaria la Trianon

07 Iun 2017   •   13:21
Budapesta aşteaptă scuze de la România pentru „nedreptăţile” îndurate de Ungaria la Trianon

János Lázár., șeful de cabinet al lui Viktor Orban, a făcut recent câteva declarații halucinante cu ocazia unei ceremonii dedicate Trianonului.

„Când îi vom vedea, în sfârşit, pe primul ministru slovac sau pe preşedintele României că îşi vor declara compasiunea şi îşi vor exprima simpatia pe 4 iunie la ambasada Ungariei? Pentru că deja am văzut un prim ministru maghiar care a ciocnit şampanie de ziua naţională a României pentru naşterea României Mari”, a spus János Lázár.

Potrivit istoricului Marius Diaconescu, declarațiile șefului de cabinet al Premierului Ungariei sunt revoltătoare. Lázár afirmă că Ungaria nu doește o modificare a graniţelor sau tensiuni etnice, "dar asta nu înseamnă că vom tolera provocările, încălcările repetate ale sensibilităţilor noastre naţionale pentru încă 100 de ani. Da, putem spune chiar şi acum: „Dreptate pentru Ungaria!”, care a fost strigătul pentru revizuire după 1929”, spune oficialul.

Continuarea, pe dantanasa.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close