Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii, din nou în stradă: Mii de oameni au participat la un miting în faţa prefecturii Teleorman (VIDEO)

Bugetarii, din nou în stradă: Mii de oameni au participat la un miting în faţa prefecturii Teleorman (VIDEO)

Bugetarii, din nou în stradă: Mii de oameni au participat la un miting în faţa prefecturii Teleorman (VIDEO)
04 Iun 2010   •   10:18

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate, bugetarii sunt din ce în ce mai hotărâţi să îşi ceară drepturile şi ies cu miile în stradă. Astăzi au loc proteste în toate marile oraşe ale ţării. Mii de persoane au participat la un miting de protest în faţa prefecturii Teleorman, iar alte câteva sute de oameni vor protesta în faţa prefecturii Timiş.

Mii de oameni, în majoritatea pensionari, au venit în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

Proteste similare au avut loc şi în Timişoara, Vaslui şi Râmnicu Vâlcea.

De luni, mitingurile se mută în Capitală. Sindicaliştii au anunţat că vor scoate 3.000 de oameni în stradă. Protestatarii se vor aduna în faţa Palatului Parlamentului, acolo unde premierul Emil Boc va veni împreună cu membrii cabinetului pentru a-şi angaja răspunderea pe pachetul de legi care prevede scăderea salariilor şi pensiilor.

Pentru ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură, sindicatele au anunţat grevă generală şi un miting de amploare. 20.000 de persoane vor forma un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi vor face filtre la porţile de acces.





Protestatarii au huiduit Guvernul şi joi, iar unii dintre ei au incendiat afişe electorale cu Traian Băsescu.

La Braşov, protestul s-a lăsat cu o busculadă. Sindicaliştii au forţat intrarea în sediul Prefecturii şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

Protest zgomotos au făcut şi prahovenii. Profesori, cadre medicale, actori, elevi şi pensionari s-au adunat în faţa Prefecturii din Ploieşti şi au blocat mai bine de o oră traficul în zonă.

Aceeaşi atmosferă agitată a fost în Neamţ, Iaşi, Satu Mare, Arad, Deva, Sibiu sau Mehedinţi. Peste tot au ieşit sindicalişti şi pensionari revoltaţi de măsurile guvernului.


Şi la Constanţa au fost proteste, dar nu de stradă. Judectorii şi grefierii de la Tribunalul Constanţa au decis că de acum înainte vor opri procesele timp de de două ore, zilnic.

Judecătorii din Constanţa ameninţă că intră în grevă generală pe termen nelimitat, dacă li se va tăia un sfert din salariu.
Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close