Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii disperați își strigă nemulțumirile în stradă: ''Țara asta este bogată și nu merită locul din coada Europei''

Bugetarii disperați își strigă nemulțumirile în stradă: ''Țara asta este bogată și nu merită locul din coada Europei''

Guvernul taie în carne vie și anunță măsuri de austeritate despre care nu a scos un cuvânt în timpul campaniei electorale din toamnă. Bugetarii ies astazi în stradă pentru a-şi cere drepturile. După profesori, medici si pensionari, azi protestează angajaţii din administrația publică. Îi cer ministrului de Finanţe socoteală pentru reducerea indemnizaţiilor, plafonarea sporurilor şi îngheţarea salariilor.

Bugetarii disperați își strigă nemulțumirile în stradă: ''Țara asta este bogată și nu merită locul din coada Europei''
Sursa foto: Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA"
de Vlad Ungar    |    09 Feb 2021   •   11:10

E anul austerităţiile în toate domeniile. Profesorii nu şi-au primit majorarile, cadrele medicale nu au primit cresterile conform legii, pensionarii rămân cu pensiiile înghetate, toate veniturile au fost înghețate.

Ce nemulţumiri au bugetarii

Sindicaliștii protestează în fața Ministerului Finanțelor Publice pentru a primi explicații de la ministrul Nazare de ce le vor fi plafonate sporurilor, reduse indemnizațiile și de ce au salariile înghețate.

Nemulțumiți de toate măsurile de austeritate la care lucrează Guvernul Cîțu, sindicaliști din administrația publică, de la CFR, dar si din alte instituții ale statului vor protesta mâine. Ei sunt nemulțumiți și de creșterea salariului minim net cu puțin peste 40 de lei.

O bătaie de joc, spun bugetarii, care amenință că vor protesta în fata Ministerului Finanțelor până când Alexandru Nazare va veni sa stea de vorbă cu ei. La ultimul protest, de acum două săptămâni ministrul nu i-a primit la discuții. 

Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor picheta miercuri sediul PNL de la ora 10:00 şi cer un salariu minim decent, pensii echitabile, deblocarea negocierilor colective, servicii publice de calitate, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

Marius Ionescu, lider în cadrul Cartel ALFA a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre nemulțumirile pe care le au bugetarii.

''În multe țări europene, salariul minim este mult peste ceea ce există în România. Dragi români, nu uitați că în România salariul minim a fost ridicat de la 600 de lei brut la cât este acum, 2.300 la 2.400 pe care îl propune Guvernul, ci la 2.500 pe care îl propunem noi, pentru că bani are această țară.

''Țara asta este o țară bogată și nu merită locul din coada Europei. Merităm măcar la mijloc să fim, la 1.000 de euro salariul minim''

În cinci ani de zile, un Guvern responsabil care este patriot, care iubește țara, care iubește poporul poate să facă lucrul ăsta, pentru că în ultimii 10 ani s-a putut face lucrul ăsta. Să nu uităm. Să ne implicăm cu toții. Românii să iasă în stradă, să iasă la vot, pentru că dacă stau în casă, acești guvernanți vor crede că le este bine, dar poate că mulți stau în casă de teamă, de COVID sau de alte bazaconii pe care le mai inventează peste noapte.

Oamenii care vin la manifestări de stradă, nu cer altceva decât dreptul la muncă, la un trai decent în România, la un viitor, să ne rămână copiii în România, să ne vină frații, prietenii de afară, milioanele de români care au plecat în străinătate de ''bine'' ce le-a fost în țara asta, pentru că ţara asta, ani de zile asta a făcut. A exportat forţa de muncă afată şi aşa cum o altă guvernare a încercat să facă lucrul ăsta, pentru a reconstrui România şi  să o aducă acolo unde îi este locul în Europa, aşa ar trebui să facă şi aceşti oameni, care una au promis anul trecut, una au spus şi alta au făcut acum. Mai rău decât atât, în fiecare zi, nu ştiu ce să mai găsească să mai ne ameninţe că taie'', a spus Marius Ionescu, lider în cadrul Cartel ALFA.

×
Subiecte în articol: protest bugetari salarii sindicalisti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close