Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii, în top 10 salarii mari din România. Aceștia au venituri mai mari decât cei din mediul privat

Bugetarii, în top 10 salarii mari din România. Aceștia au venituri mai mari decât cei din mediul privat

Luna mai a adus o premieră pentru România. Salariile funcționarilor din administrația publică au urcat în top 10 al celor mai bune salarii din țara noastră, depășind veniturile din mediul privat. Câștigurile angajaților statului au crescut inclusiv în lunile stării de urgență, când cele mai multe companii private au decis reducerea veniturilor angajaților.

Bugetarii, în top 10 salarii mari din România. Aceștia au venituri mai mari decât cei din mediul privat
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    17 Iul 2020   •   13:55

Angajații din instituțiile de stat, excluzând medicii și profesorii, au salarii cu 60% mai mari față de salariile angajaților din sectorul privat. Dacă în anii trecuți topul era dominat de sectoare precum aviație, industria tutunului, IT, energie și intermedieri financiare, în acest an, în luna mai, și-au făcut loc în top 10 și funcționarii publici. 

Cu un câștig de peste 5.000 de lei, această categorie de bugetari se situează pe locul 8, surclasându-i pe cei din energie. Salariile acestora au fost crescute cu peste 400 de lei în primele 6 luni ale Guvernului Orban. De asemenea, salariile acestora au crescut cu 4% în plină pandemie. 

De exemplu, în luna noiembrie a anuluii trecut, funcționarii din administrația publică se situau pe locul 13, cu un salariu net de 4.883 de lei. În toți anii anteriori, bugetarii abia dacă se situau pe locurile 14 și 15 în topul salariilor. 

×
Subiecte în articol: salarii bugetari
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close