Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii români, printre cel mai prost plătiţi din UE. Vezi cât câştigă Boc şi ceilalţi premieri europeni

Bugetarii români, printre cel mai prost plătiţi din UE. Vezi cât câştigă Boc şi ceilalţi premieri europeni

Bugetarii români, printre cel mai prost plătiţi din UE. Vezi cât câştigă Boc şi ceilalţi premieri europeni
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mai 2011   •   09:06

Bugetarii români câştigă mai puţin decât ceilalţi europeni, în frunte cu prim ministrul Emil Boc. Salariul sefului Guvernului se ridică la 1.500 de euro lunar. O sumă considerabilă pentru un român obişnuit, dar infimă în comparaţie cu şeful Guvernului de la Paris care este plătit cu 20.000 de euro.

Silvio Berusconi rămâne cel mai bogat prim-ministru al Europei, deşi, oficial, salariul lui nu este cunoscut. A obţinut însă, anul trecut, venituri de 40 de milioane de euro. Nu din salarii, ci din afacerile pe care le patronează.

Mai modeşti, omologii săi europeni n-o duc însă deloc rău. Oficial, cel mai bine plătit este prim-ministrul francez Francois Fillon - cu 20.000 de euro. Şi este urmat în top de cancelarul german Angela Merkel, care primeşte 19.000 de euro în fiecare lună.

Emil Boc are, într-adevăr, în liga premierilor, cea mai mică leafă din Uniunea Europeană - 1.500 de euro. Chiar şi şeful Cabinetului de la Sofia câştigă mai mult: premierul bulgar este plătit cu 1.650 de euro în fiecare luna.

În total, doar 11 dintre cei 27 de premieri ai Uniunii Europene câştigă salarii de peste 10.000 euro. Iar dacă este însă să ne raportăm la fostele state comuniste, doar unul dintre şefii de Guverne ai acestora trece pragul de 10 mii - primul ministru lituanian, care încasează, lunar, 14.000 de euro.

Clasamentul a fost realizat de presă, pe baza datelor oficiale furnizate de instituţiile guvernamentale ale statelor respective.

 


×
Subiecte în articol: salariu Emil Boc bugetari
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close