Antena 3 CNN Actualitate Bugetele pentru salariile profesorilor, mai mici cu până la 25%

Bugetele pentru salariile profesorilor, mai mici cu până la 25%

Bugetele pentru salariile profesorilor, mai mici cu până la 25%
28 Apr 2009   •   19:00

Bani mai puţini pentru salariile profesorilor. La unităţile de învăţământ din ţară, cadrele didactice au fost înştiinţate că fondurile de salarii au fost micşorate cu până la 25%.

În urma ordonanţei cu numărul 34 cu privire la rectificarea bugetară, toate bugetele instituţiilor din învăţământ s-au redus. Toţi directorii au primit bugete pentru salarii mai mici cu până la 25 de procente. Cel puţin o lună de zile, directorii vor trebui să se descurce cu aceşti bani pentru a plăti salariile, sau vor trebui să renunţe la o parte din personalul din învăţământ.

Reacţiile liderilor sindicali nu au întârziat să apară.

?Noi am avertizat guvernul cu privire la efectele negative. Boc este absolul iresponsabil în toate acţiunile pe care le întreprinde. A atacat toate categoriile profesionale cu venituri mici? a declarat pentru Antena 3 Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei Spiru Haret.

?Din 37 de ordonanţe pe care le-a emis guvernul până acum, cinci sunt împotriva profesorilor? a spus Constantin Ciosu, secretar general al FEN.

?Ceea ce se întâmplă este foarte grav. Este cea mai drastică reducere a cheltuielilor de personal din perioada postdecembristă. Practic, pentru o lună de zile, fondul de salarii nu este suficient. Nu este exclus ca sumele care nu ajung să fie mai mari? a declarat şi Simion Hăncescu, vicepreşedinte FSLI.

Sindicaliştii din învăţământ vor anunţa joi un calendar al protestelor, care pot ajunge până la boicotarea examenelor naţionale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salarii profesori buget
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close