Antena 3 CNN Actualitate Buletine schimbate şi divorţuri inventate - disperarea părinţilor care vor o anumită şcoală pentru odrasle

Buletine schimbate şi divorţuri inventate - disperarea părinţilor care vor o anumită şcoală pentru odrasle

Buletine schimbate şi divorţuri inventate - disperarea părinţilor care vor o anumită şcoală pentru odrasle
Sursa foto: Foto: opiniatimisoarei.ro
de M.Z.    |    16 Mar 2012   •   22:12

Mai mult de jumătate dintre părinţii care au copii pe care-i duc la şcoală în toamnă au reuşit să-i înscrie la unitatea la care doreau, apelând la tot felul de tertipuri: de la viză de flotant până la divorţ. Pentru restul părinţilor, calvarul continuă şi după ce prima etapă a înscrierilor s-a terminat.

Ministerul Educaţiei a vrut să pună la punct un sistem de înscriere la şcoală care să elimine şpaga, dar a cam dat greş - cu o viză de flotant, pe strada pe care este şcoala, toate problemele sunt rezolvate.

Nu puţini sunt bucureştenii care au ales să plătească cel puţin 200 de euro pe lună pentru un apartament în care nici măcar nu stau. Pentru unii, a fost singura soluţie. Altfel, copiii nu puteau ajunge la şcoala dorită.

În Bucureşti, în sectorul 5, în luna februarie s-au făcut cu 40% mai multe vize de flotant decât în luna precedentă. La sectorul 1, situaţia a fost asemănătoare.

"De la începutul anului şi până în prezent avem peste 1100 de solicitări pentru schimbarea domiciliului. Din discuţiile purtate cu angajaţii noştri, a reieşit că această cerere survine pentru a-şi înscrie copilul la şcoală", a declarat Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1.

În sectorul 1, cele mai "vânate" şcoli sunt 11 şi 17, iar în sectorul 5, cei mai mulţi dintre părinţi se luptă să-şi înscrie copiii la şcolile 146 şi 150.

Micile artificii vor fi folosite, cu siguranţă, şi în cea de-a doua etapă de înscrieri, în care fiecare şcoală îşi va fixa criteriile de departajare. Prioritate au copiii cadrelor didactice, cei care au un frate în şcoală sau au rude care locuiesc în zonă. O bilă albă au şi părinţii singuri.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au nici o reacţie la măsurile disperate pe care părinţii le-au luat pentru a-şi înscrie copilul la şcoala favorită. Întrebându-i ce părere au despre miile de vize de flotant făcute în ultimele luni, dar şi despre cazurile disperate de divorţ, am primit acelaşi răspuns: uşi închise.

A doua etapă de încrieri în clasa 0 şi clasa întâi va avea loc în perioada 20-23 martie.




×
Subiecte în articol: elevi copii parinti clasa zero divort
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close