Antena 3 CNN Actualitate Bulgaria face noi pași către aderarea la spațiul Schengen, în timp ce România bate pasul pe loc

Bulgaria face noi pași către aderarea la spațiul Schengen, în timp ce România bate pasul pe loc

Bulgaria face noi pași către aderarea la spațiul Schengen. Cancelarul austriac și ministrul său de Interne vor vizita, pe 23 ianuarie, zona de frontieră a vecinilor noștri. Între timp, România pare să bată pasul pe loc.

Bulgaria face noi pași către aderarea la spațiul Schengen, în timp ce România bate pasul pe loc
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    02 Ian 2023   •   11:48

La finalul lunii ianuarie, atât cancelarul austriac, cât și ministrul de interne vor merge în Bulgaria, în primul rând, pentru a vedea cum sunt implementate măsurile din acel plan de acțiune pus la cale între Uniunea Europeană și țările din Balcanii de Vest.

Acest plan de acțiune a fost anunțat la începutul lunii decembrie și ar trebui să ducă la scăderea presiunii migraționiste spre centrul Europei.

Acesta este principalul motiv pentru care cei doi merg în Bulgaria, pentru a evalua inclusiv granița de vest între Bulgaria și Turcia, despre care spunea cancelarul Austriei că este prea permisivă și pe acolo vin mulți migranți.

Așteaptă și România să vadă exact cum sunt implementate aceste măsuri, pentru că aderarea noastră, dar și a Bulgariei, depind tocmai de scăderea acestui grad migraționist către centrul Europei.

Potrivit surselor politice, deja s-ar vedea primele măsuri luate și s-ar vedea cum scade numărul de migranți care ajung în Austria.

Știm că după acest summit din februarie, în luna martie va mai avea loc un consiliu JAI, la care, din spusele autorităților române, dar și cele bulgare, cu siguranță nu se va pune pe ordinea de zi aderarea celor două țări, însă cu siguranță va fi analizat și acolo felul în care sunt implementate măsurile pentru scăderea gradului de migrație în Europa Centrală.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Bulgaria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close