Antena 3 CNN Actualitate Bulgaria renunță la restrictiile impuse de epidemie, din 15 iunie. Măștile nu vor mai fi obligatorii

Bulgaria renunță la restrictiile impuse de epidemie, din 15 iunie. Măștile nu vor mai fi obligatorii

Premierul Bulgariei Boiko Borisov a anunțat miercuri că, din 15 iunie, măsurile impuse de pandemia de coronavirus vor înceta, inclusiv nu va mai fi nevoie ca măștile de protecție să fie purtate în spațiile închise.

Bulgaria renunță la restrictiile impuse de epidemie, din 15 iunie. Măștile nu vor mai fi obligatorii
Sursa foto: Pixabay
03 Iun 2020   •   20:15

Vor rămâne în vigoare măsurile sociale, precum distanțarea fizică și igiena mâinilor.

De la 1 mai, măștile deveniseră obligatorii în spațiile publice închise, precum magazine, biserici, instituții și mijloace de transport public.

Bulgaria a fost mai puțin afectată de epidemie decât statele vest-europene. De la 1 iunie, a permis intrarea celor sosiți din mai multe state membre ale Uniunii Europene, fără perioadă de carantină. S-au redeschis restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, sălile de sport și mall-urile, cu măsuri stricte de igienă și distanțare.

Din 12 iunie, urmează să se reia campionatele de fotbal, cu prezența suporterilor în tribune.

De la începutul epidemiei, în Bulgaria au fost raportate 2.560 de cazuri, dintre care 1.206 persoane s-au vindecat, iar 146 au murit. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate doar 22 de cazuri noi, conform Worldometers.

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close