Antena 3 CNN Actualitate Buluceală la Casa de Pensii Hunedoara pentru bilete de tratament (VIDEO)

Buluceală la Casa de Pensii Hunedoara pentru bilete de tratament (VIDEO)

Buluceală la Casa de Pensii Hunedoara pentru bilete de tratament (VIDEO)
10 Dec 2009   •   21:50

Zvonul se împrăştie mai repede ca biletele de tratament. Sute de pensionari s-au bulucit azi, în faţa Casei de Pensii Hunedoara, după ce au auzit că s-ar depune deja cererile pentru biletele de tratament pentru anul viitor. Doar că, momentan, bugetul pentru 2010 nu a fost aprobat, aşa că nu se ştie dacă bătrânii vor mai putea merge în staţiune cu ajutorul statului. Oamenii au stat oricum la coadă, pentru orice eventualitate.

"Sunt pensionar şi eu, dar ce să faci, te împingi, cazi jos, leşini aici, mor săracii...pentru un amărât de bilet", spune unul dintre cei care a stat la coadă.

Bătrâni, bolnavi, stau în picioare şi se înghesuie. Abia aşteaptă să îşi audă numele. Dar până acolo e cale lungă. Trebuie mai întâi să reuşească să îl scrie într-un tabel. De câteva zile, angajaţii Casei de Pensii aşteptă să le vină de la Bucureşti criteriile în baza cărora se acordă biletele la tratament. Un simplu zvon a fost de ajuns pentru ca sute de pensionari să ia cu asalt ghişeele.
"Am actele la mine, am venit zilnic, de două săptămâni". A venit degeaba, pentru că deocamdată nu se ştie nici dacă se vor mai da bilete de tratament în 2010.


"Criteriile... nu le avem. S-au prezentat în număr foarte mare, nu au mai vrut să plece până nu îşi depun cererile", a declarat Ionel Ciobanu, director Casa de Pensii Hubedoara.

Asta, deşi li s-a explicat că e posibil să stea degeaba la coadă. Majoritatea crede că biletele se vor împărţi după principiul ,,primul venit, primul servit". În 2009, pensionarii hunedoreni au beneficiat de aproape 6 mii de tratament gratuite. Nu se ştie însă dacă statul îşi va mai permite să finanţeze aceste servicii pentru anul ce vine.



Observator

×
Subiecte în articol: pensionari casa de pensii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close