Antena 3 CNN Actualitate Bunici somaţi să returneze statului banii încasaţi pentru nepoţii adoptaţi, fără să ştie că nu aveau dreptul la ei

Bunici somaţi să returneze statului banii încasaţi pentru nepoţii adoptaţi, fără să ştie că nu aveau dreptul la ei

Bunici somaţi să returneze statului banii încasaţi pentru nepoţii adoptaţi, fără să ştie că nu aveau dreptul la ei
09 Iun 2015   •   19:28

Doi bătrâni din Prejmer, judeţul Braşov, s-au luptat ani de zile cu statul pentru a-şi putea creşte nepoţii rămaşi orfani de ambii părinţi. Bunicii au reuşit să adopte copiii. Acum, însă, autorităţile îi pun să dea înapoi 13 mii de lei, suma reprezentând alocaţia de plasament pe care au încasat-o fără să ştie că nu mai au dreptul la ea.

Timp de zece ani, poştaşul le-a adus celor doi bătrâni, pe lângă pensie, şi alocaţiile de plasament cuvenite nepoţilor. În 2010, după cinci ani de luptă cu birocraţia şi sistemul stufos de stat, bunicii au reuşit să-i adopte pe copii. Conform legii, din acel moment, ei nu mai aveau dreptul să primească şi ajutorul de la stat, însă nu au ştiut acest lucru.

"Nu ne-a zis nimeni să nu mai luăm banii ăia. Nu cumva să-i oprească ei sau măcar să ne trimită o scrisoare de avertizare prin care să ni se spună să nu mai luăm banii că nu ni se cuvin", spune bunicul copiilor.

Lucian şi Ovidiu, de 17, respectiv 13 ani, au trecut până acum prin momente cumplite, când mama lor, orbită de gelozie, le-a ucis tatăl. După o lună, femeia s-a sinucis, lăsându-i pe băieţi orfani de ambii părinţi. Singura lor şansă au fost bunicii, care au reuşit să le ofere o viaţă mai bună.

"Veniturile nu sunt mari, dar ne descurcăm cu ce avem şi nu lipseşte nimic", a spus bunica lor.

Familia a contestat somaţia primită însă, dacă soluţia nu va fi în favoarea lor, riscă să fie executaţi silit pentru datoria de 13 mii de lei pe care o au la stat.

×
Subiecte în articol: Brașov batrani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close