Antena 3 CNN Actualitate Bunuri sinistre, arme şi câştiguri la Loto - în declaraţiile de avere ale judecătorilor

Bunuri sinistre, arme şi câştiguri la Loto - în declaraţiile de avere ale judecătorilor

Bunuri sinistre, arme şi câştiguri la Loto - în declaraţiile de avere ale judecătorilor
Sursa foto: Foto: 10news.com
de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   12:33
Locuri de veci, brăţări cu diamante, bibelouri de porţelan, arme, televizoare şi câştiguri la jocuri ale Loteriei  - astfel de bunuri cu caracter oarecum inedit sunt menţionate în unele declaraţii de avere ale judecătorilor de la ICCJ şi de la instanţele bucureştene, pe lângă proprietăţi imobiliare şi bani depuşi la bănci.
 
În documentul depus în iunie 2012, judecătorul Tudorel Gheorghe Zgondea, de la Tribunalului Bucureşti, şi-a trecut la rubrica "clădiri" două locuri de veci în Capitală, informează Mediafax. Unul dintre acesta, de 6,3 metri pătraţi, a fost cumpărat de magistrat în 2008, iar celălalt, de doi metri pătraţi, aflat tot în Bucureşti, a fost moştenit în 2009.
 
Bibelouri, brăţări cu diamante şi un televizor figurează în declaraţia de avere a judecătoarei Rodica Aida Popa, actualul vicepreşedinte al ICCJ. Aceasta a mai menţionat că are patru bibelouri - figurine, păsări, animale -, în valoare de 5.406 euro.
 
Tot Rodica Aida Popa a trecut în declaraţia de avere un ceas de aur, bijuterii Chopard, Cacharel, brăţări şi inel cu diamante albe şi negre şi alte bijuterii în valoare de peste 23.000 de euro. 
 
Printre veniturile obţinute de judecătorul Petrică Arbănaş de la Curtea de Apel Bucureşti se numără şi cele obţinute din premii şi jocuri de noroc. Astfel, în declaraţia de avere din 5 ianuarie 2011, magistratul menţionează că a câştigat 1.400 de lei la jocul "Noroc", iar în cea din 30 mai 2012, că a obţinut, tot la "Noroc" şi la "5 din 40", suma de 322,07 lei.
 
Judecătoarea Elena Gabriela Bogasiu, de la instanţa supremă, are şapte arme de vânătoare şi panoplie în valoare de peste 5.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2012. 
 
Colega ei Beatrice Ioana Nestor are ceasuri, inele, brăţări, lanţuri şi medalioane, obţinute între 2007 şi 2009, în valoare totală de aproximativ 24.000 de euro, iar Rodica Florica Voicu deţine bijuterii de peste 5.000 de euro.
 
Magistratul Cristina Carmen Craiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a menţionat în declaraţia de avere bijuterii de familie şi ceasuri în valoare de 65.000 de euro. 
 
Conform declaraţiilor de avere, judecătoarea Ioana Alina Ilie, de la ICCJ, a primit 5.000 de euro cadou de la părinţi, iar Liviu Gheorghe Zidaru, de la Tribunalul Bucureşti, a menţionat primirea a 15.000 de euro de la tatăl său, în perioada 2010-2011, în vederea cumpărării de bunuri.
 
 

×
Subiecte în articol: arme
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close