Antena 3 CNN Actualitate Bursele de merit pentru elevi se vor acorda în 2022 pe baza mediilor din anul școlar trecut

Bursele de merit pentru elevi se vor acorda în 2022 pe baza mediilor din anul școlar trecut

Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, au transmis reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, după o discuție cu la Ministerul Educației.

Bursele de merit pentru elevi se vor acorda în 2022 pe baza mediilor din anul școlar trecut
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    11 Ian 2022   •   14:04

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut. Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, transmis reprezentanții CNE, potrivit Edupedu.

Ministrul Educației a transmis că elevii care nu mai au șansa să obțină bursa de merit, după ce pragul mediei pentru acordarea acesteia a crescut de la 8,50 la 9,50, pot beneficia încă de sprijin financiar, dacă aplică pentru bursa de studiu, în valoare de 150 de lei.

„Dincolo de cele 6 tipuri de burse existente, care au crescut în cuantum, bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu, bursa socială, bursa profesională și bursa de liceu, am profitat de ocazie să îi rog pe reprezentanții părinților să popularizeze șansa elevilor care au peste 7,50 și se încadrează în criteriile pentru obținerea bursei de studiu să depună cerere pentru a obține această bursă în semestrul 2 al acestui an școlar.

În termen de 10 zile de la începutul semestrului 2, ei trebuie să depună solicitări pentru a obține bursă de studiu care se acordă de la 7,50 și are un cuantum de 150 de lei, mai mare decât bursa de merit alocată anul trecut.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close