Antena 3 CNN Actualitate Burse şcolare 2024: Noi condiţii pentru acordarea banilor pentru elevi. Cei 450 lei nu mai depind doar de note

Burse şcolare 2024: Noi condiţii pentru acordarea banilor pentru elevi. Cei 450 lei nu mai depind doar de note

Elevii cu rezultate bune la învățătură vor beneficia de burse de merit în anul școlar, 2024 – 2025, însă banii vor fi acordați în anumite condiţii.

Burse şcolare 2024: Noi condiţii pentru acordarea banilor pentru elevi. Cei 450 lei nu mai depind doar de note
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    08 Ian 2024   •   17:32

Metodologia de acordare a burselor școlare în anul școlar 2024 – 2025, a suferit o serie de schimbări. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţei, Ligia Deca.

Decizia de a schimba modul în care sunt acordate bursele şcolare vine după ce la sfârşitul anului trecut a ieşit la iveală un mecanism care acorda aceste ajutoare elevilor corigenţi. 

Astfel potrivit noii metodologii, au fost definite două categorii de burse: bursă de merit şi bursă de reziliență.

Elevii vor primi burse de merit doar în situația în care mediile lor vor mai mari de 9,50 sau dacă obțin rezultate deosebite la olimpiade școlare sau diverse concursuri școlare.

În cazul elevilor care se încadrează în primii 30% dintre copiii dintr-o clasă, conform rezultatelor școlare, aceștia vor deveni recipienți de burse de reziliență. Acordarea ambelor burse este însă condiționată de lipsa absențelor.

De exemplu, pentru bursa de reziliență, care ajunge la primii 30% dintre elevii unei clase, există un criteriu de performanță. Trebuie să ai media peste 7. Cel mai important aspect în noua metodologie rămâne însă ca elevii să nu aibă absențe.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close