Antena 3 CNN Actualitate Bush recunoaşte: America se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din istorie

Bush recunoaşte: America se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din istorie

Bush recunoaşte: America se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din istorie
19 Sep 2008   •   18:42

Preşedintele american George Bush i-a asigurat pe americani că guvernul ia măsuri pentru a stabiliza sistemul financiar. El a spus în declaraţia de la Casa Albă că intervenţia statului este esenţială în acest moment şi a dat asigurări că economiile cetăţenilor americani sunt în siguranţă. Aceasta este a doua declaraţie a lui Bush pe acelaşi subiect în numai două zile.

Tot el a recunoscut însă că America se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din istoria sa. "Trebuie să acţionăm acum, ca să protejăm stabilitatea economică a naţiunii noastre. Vor exista numeroase ocazii pentru a dezbate aceste probleme. Acum însă e momentul să le rezolvăm. Economia Americii se confruntă cu o criză fără precedent şi vom răspunde cu acţiuni fără precedent", a declarat Bush.

Preşedintele SUA a susţinut cu tărie că răul trebuie tăiat de la rădăcină. "E nevoie de mai multă acţiune. Trebuie să înfruntăm chiar cauzele acestei instabilităţi de pe pieţele financiare", a declarat George W. Bush. După ce a trecut din nou în revistă măsurile luate până acum de administraţia sa, Bush a enumerat câteva dintre acţiunile ce vor fi luate de acum înainte. "Departamentul Trezoreriei lucrează pentru a restabili încrederea într-un element cheie al sistemului financiar american - fondurile de investiţii de pe piaţa de capital. Rezerva Federală va lua iar măsuri, prin asigurarea de noi lichidităţi către fondurile de investiţii de pe piaţa de capital, care vor reduce presiunile de pe pieţele financiare".

Liderul de la Casa Albă a subliniat că intervenţia administraţiei este vitală. "Sistemul nostru de piaţă liberă se bazează pe convingerea că Guvernul federal trebuie să intervină pe piaţă doar când este necesar. Dată fiind situaţia precară de azi, de pe pieţele financiare şi importanţa vitală a acestora pentru viaţa de zi cu zi a americanilor, intervenţia Guvernului nu este numai justificată, este esenţială", a încheiat Bush.

Observator

×
Subiecte în articol: George Bush criza economica
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close