Antena 3 CNN Actualitate Buşteni. Urşii-gunoieri se plimbă în miezul zilei, în zonele populate

Buşteni. Urşii-gunoieri se plimbă în miezul zilei, în zonele populate

Buşteni. Urşii-gunoieri se plimbă în miezul zilei, în zonele populate
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iun 2011   •   15:47

Urşii au început să-şi facă apariţia tot mai des la Buşteni, în căutarea hranei. Dacă până acum vizitele animalelor erau mai mult nocturne, acum ei vin ziua în amiaza mare în zonele populate. Localnicii sunt speriaţi şi au făcut o serie de sesizări la primărie, însă nimeni nu a luat nicio măsură până acum.

Localnicii spun că urşii au început să vină prin cartier în miezul zilei. Animalele caută mâncare în tomberoane, dar şi prin magaziile din zonă.

"E drept că nu ne-a atacat, dar ne-am şi ferit de el pentru că e o fiinţă sălbatică şi nu poţi să ştii ce idei are", spune un localnic.

Reprezentanţii administraţiei locale spun că au cerut ajutor chiar şi de la Ministerul Mediului pentru îndepărtarea urşilor din preajma blocurilor.

"Nimeni nu-şi asumă nicio responsabilitate în ceea ce priveşte prinderea şi relocarea urşilor, dar foamea-i foame", a declarat Nae Săvel, viceprimar din Buşteni.

În pădurile din apropierea staţiunii Buşteni trăiesc în jur de 20 de urşi. Autorităţile locale speră ca animalele să fie cât mai repede prinse şi duse în rezervaţiile din ţară.

 






×
Subiecte în articol: ursi busteni sesizari
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close