Antena 3 CNN Actualitate Un buzoian a vrut să vândă cu 3.000 de euro un artefact de peste 6.000 de ani, pe care îl deținea ilegal

Un buzoian a vrut să vândă cu 3.000 de euro un artefact de peste 6.000 de ani, pe care îl deținea ilegal

Un bărbat din Buzău a vrut să vândă un artefact vechi de peste 6000 de ani, pe care îl deținea ilegal, pe internet. Polițiștii din Buzău au reușit să rețină obiectul valoros înainte ca acesta să fie cumpărat.

Un buzoian a vrut să vândă cu 3.000 de euro un artefact de peste 6.000 de ani, pe care îl deținea ilegal
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    01 Ian 2022   •   18:40

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce bărbatul a postat pe mai multe platforme de vânzări obiectul din piatră despre care susţinea că ar fi un „ciocan de luptă din epoca neolitică”, pentru care a cerut suma de 3.000 de euro.

În urma cercetărilor s-a stabilit că artefactul provine de la începutul epocii bronzului  și reprezintă un topor cu gaură de înmănuşare.

Poliţiştii l-au identificat şi depistat pe bărbatul care postase anunţul în zona de pădure a localităţii Valea Lupului – oraş Pătârlagele.

Conform legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, o persoană care găseşte întâmplător un bun cultural, are obligaţia de a preda bunul cultural mobil către primărie în termen de 72 de ore de la descoperire.
 

×
Subiecte în articol: artefact Buzau Politie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close