Antena 3 CNN Actualitate Cablurile de pe stâlpi vor dispărea abia în 2012. Termenul limită al proiectului Netcity a fost prelungit

Cablurile de pe stâlpi vor dispărea abia în 2012. Termenul limită al proiectului Netcity a fost prelungit

Cablurile de pe stâlpi vor dispărea abia în 2012. Termenul limită al proiectului Netcity a fost prelungit
Sursa foto: Foto: Videonews
29 Oct 2010   •   20:23

Ce avem noi si nu au alţii? Mii de cabluri pe stâlpii din capitală. Atât de multe încât în unele zone aproape că nu mai vezi cerul. Firma care se ocupă de îngroparea lor promite că ne scapă de "liniile de pe cer" până în 2012. Însă, din cei 900 de kilometri de reţea nu a făcut până acum nici măcar 100.

Primăria capitalei spune că firma care se ocupă de lucrări n-a avut suficienţi bani până acum. Investitorul susţine că proiectul a fost întârziat pentru că Asociaţia de Comunicaţii prin cablu şi unii operatori de telefonie s-au opus lucrărilor .

Există sute de kilometri sau poate mii de cablu care atârnă peste tot în Bucureşti. În fapt, nu ştie nimeni. Pentru că unele reţele sunt amplasate ilegal. Dar, acum firma care îngroapă cablurile spune că are banii pentru a grăbi lucrările. 

Ce nu a fost în stare să facă în doi ani investitorul, promite că va face în două luni. Din 2008 şi până acum, firma UTI a reuşit să dea în folosinţă 85 de kilometri de reţea de distribuţie şi canalizaţie. Adică a făcut o sută de metri pe zi. Până la sfârştiul anului acesta reprezentanţii NetCity spun că vor realiza 155 de kilometri, adică aproape 3 kilometri zilnic!.

"Când urmează să fie gata proiectul ? E greu de răspuns la întrebarea asta pentru că depinde foarte mult de resursele financiare şi tehnice." a spus primarul general al Capitalei, Sorin oprescu

Acum, investitorul promite cã va îngropa toate cablurile. Va creşte calitatea serviciilor. Vor creşte şi preþurile, susţin unii operatori -  pentru cã vor plãti chirie firmei UTI pentru a folosi reţeua. 85 de euro lunar pentru un kilometru de reţea.

Proiectul Netcity a fost lansat cu mîndrie de Adriean Videanu care promitea un oraş aerisit, fără păienjeniş de cabluri la tot pasul. Până la curăţenie, bucureştenii mai au de aşteptat până în 2012.

Cablurile de pe stâlpi vor dispărea abia în 2012

×
Subiecte în articol: cabluri oprescu Sorin Oprescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close