Antena 3 Actualitate Cadavrul bărbatului dispărut în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile a fost găsit

Cadavrul bărbatului dispărut în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile a fost găsit

de Antena3.ro    |    04 Iul 2011   •   17:30
Cadavrul bărbatului dispărut  în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile a fost găsit
Sursa foto: Foto: Mediafax

Cadavrul bărbatului de 44 de ani din judeţul Braşov care s-a rătăcit în Munţii Făgăraş şi care a fost dat dispărut în urmă cu nouă zile a fost găsit de ciobani, într-o zonă greu accesibilă, informează Mediafax.

Echipe de salvamontişti şi poliţişti din judeţele Sibiu şi Braşov încearcă, luni, să recupereze trupul.
   
"Turistul a fost dat dispărut în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile şi nu a fost găsit în urma căutărilor. Bărbatul, de aproximativ 44 de ani, a plecat în drumeţie cu soţia şi copiii. La un moment dat, s-au despărţit, iar el a căzut într-o zonă extrem de accidentată de pe Muchia Tărâţa. Echipe din judeţele Sibiu şi Braşov încearcă, la această oră recuperarea cadavrului şi coborârea acestuia din munte", a declarat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.
   
Bărbatul este din localitatea Ucea, judeţul Braşov, iar trupul său va fi preluat de autorităţile din Braşov după coborâre.
   
Adrian David se aşteaptă la o operaţiune extrem de grea pentru coborârea cadavrului de pe munte.
   
"Zona în care s-a petrecut accidentul este extrem de greu accesibilă, iar terenul este foarte accidentat. Acolo este un culoar de avalanşe şi un vâlcel extrem de abrupt. Colegii de acolo vor avea foarte, foarte mult de lucru", a declarat Adrian David.
   
Potrivit acestuia, condiţiile meteorologice din zona montană - frig, vânt şi ceaţă - sunt extrem de nefavorabile.
   
Bărbatul de 44 de ani a plecat, seara de 24 iunie, împreună cu soţia şi fiica lui de la cabana Turnuri. La jumătatea drumului, bărbatul a spus că va merge pe o scurtătură pentru a ajunge mai repede acasă. Cele două femei şi-au continuat drumul pe traseul marcat, iar când au ajuns la destinaţie au constatat că bărbatul nu ajunsese şi au sunat la numărul de urgenţă 112.
   
Bărbatul din localitatea Ucea de Sus, judeţul Braşov, nu a fost găsit de jandarmi şi salvamontişti după mai multe zile de căutări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close