Antena 3 CNN Actualitate "Cadou" de referendum: NUP pentru Băsescu în cazul dosarelor pentru spălare de bani

"Cadou" de referendum: NUP pentru Băsescu în cazul dosarelor pentru spălare de bani

"Cadou" de referendum: NUP pentru Băsescu în cazul dosarelor pentru spălare de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iul 2012   •   09:34

Traian Băsescu a primit Neînceperea Urmăririri Penale (NUP) în cazul dosarului din 2004 privind spălarea de bani, imediat după ce începuse campania pentru referendum. Dezvăluirea a fost făcută de Oana Stancu în emisiunea "Exces de putere" de la Antena 3.

Dosarul privind spălarea de bani în care Traian Băsescu a fost implicat a fost clasat odată cu preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte, în 2004. Omul de afaceri Costel Căşuneanu a rămas singurul cercetat, deşi acuzaţiile îl priveau şi pe Traian Băsescu.

În urmă cu mai bine de o săptămână Parchetul general a decis neînceperea urmăririi penale a lui Traian Băsescu.

Mai mult, dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani arată că acesta nu avea alte depozite cu care să acopere această tranzacţie. Nici depozitele pe care le avea la vremea respectivă nu au fost atinse, ele regăsindu-se în declaraţiile de avere ale lui Traian Băsescu din anii următori.

Explicaţia pentru calculele Parchetului este, spune preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Civică, lipsa cercetărilor amănunţite.

Neînceperea Urmăririi Penale poate fi contestată spune avocatul Gheorghe Piperea.

Din datele prezentate în emisiunea Exces de putere reiese că Traian Băsescu nu a folosit suma de 12 miliarde de lei vechi primită de la Căşuneanu pentru a cumpăra casa din Otopnei. Astfel, banii au fost folosiţi iniţial pentru constituirea şi lichidarea succesivă a unor depozite, iar apoi, echivalentul în dolari al întregii sume, a fost transferat în contul fiicei sale Ioana Băsescu .


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close