Antena 3 CNN Actualitate Cadoul inedit al ministrului Transporturilor pentru arheologii care lucrează la autostrada Sebeș - Turda

Cadoul inedit al ministrului Transporturilor pentru arheologii care lucrează la autostrada Sebeș - Turda

Cadoul inedit al ministrului Transporturilor pentru arheologii care lucrează la autostrada Sebeș - Turda
18 Aug 2016   •   19:34

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a oferit joi, din partea sa, un detector de metale specialiştilor care efectuează lucrări de descărcare de sarcină arheologică pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda, numită de aceştia "Autostrada Antichităţii".

Sorin Buşe a afirmat că a fost impresionat de ceea ce a văzut la precedenta sa vizită pe şantier şi a dorit să facă ceva personal pentru a-i ajuta pe arheologi. Ministrul a ales astfel să doneze un detector de metale, cu certificat de garanţie, pentru Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, coordonatorul lucrărilor de cercetare preventivă arheologică de pe acest şantier.

"Pe mine m-a impresionat ce am văzut aici data trecută. (...). Am văzut atunci un sit. Eu sunt pasionat de istorie. Am văzut un sit unde era un adult cu un copil în braţe şi imaginea asta mi-a rămas, m-a impresionat foarte mult", a spus Sorin Buşe.

El a adăugat că îi face mare plăcere să ofere arheologilor acest detector de metale performant, pe care l-a încercat anterior în biroul său. Ministrul a menţionat că în urmă cu câteva zile a fost ziua sa de naştere şi acesta este cadoul pe care şi-l face şi lui însuşi, respectiv de a dona detectorul.

Sursă: Agerpres
×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Este oficial! Salariile care cresc de la 1 iunie 2023
x close