Antena 3 CNN Actualitate Imagini sfâşietoare cu peste 40 de cai ţinuţi în condiţii inumane, pe un câmp din Techirghiol

Imagini sfâşietoare cu peste 40 de cai ţinuţi în condiţii inumane, pe un câmp din Techirghiol

Imagini șocante au fost surprinse în localitatea constănțeană Techirghiol. Zeci de cai au fost găsiți pe un câmp în condiții inumane. Oamenii legii au deschis o anchetă de amploare.

Imagini sfâşietoare cu peste 40 de cai ţinuţi în condiţii inumane, pe un câmp din Techirghiol
de Iulia Gorgorin    |    24 Ian 2021   •   19:22

Imaginile șocante au fost surprinse cu peste 40 de cai abandonați, nemâncati, legați, unii morți, pe marginea lacului Zarguzon.

''Ceea ce se întâmplă e revoltător. Nu poți să lași niște animale în ultimul hal, să le lași înfometate, fără apă, fără mâncare'', a spus Valentin Dan, reprezentant Asociaţia Phrosa's Sanctury.

În imagini, unul dintre cai era căzut într-un pârâu îngheţat

Autorităţile au mers pe câmpul pe care se aflau animalele şi au încercat să afle cui aparţin.

''Animalele nu sunt înregistrate în cadrul registrului agricol Techirghiol din Primăria Techirghiol. Urmează ca ancheta care este în plină derulare să ne spună cine este proprietarul şi evident, anchetatorii să ia măsuri''

Poliţiştii încearcă să îl găsească pe proprietarul cailor

Soluţiile trebuie găsite, însă tot de autorităţi. Asociaţiile transmit că numărul de animale este prea mare pentru posibilităţille pe care le au ca să le poată prelua.

Reprezentanţii de la Asociația Kola Kariola au postat pe Facebook imaginile cu cei 40 de cai ce par a fi de rasă, dar care stau la marginea lacului Zarguzon din Techirghiol în condiții îngrozitoare. 

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, au scris cei de la Kola Kariola.

Imaginile video, preluate de pe pagina rapper-ului Puya

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură", scrie Puya.

×
Subiecte în articol: cai Techirghiol camp
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close