Antena 3 CNN Actualitate Câine împușcat în curtea cantonului silvic din Ștei, de un inginer silvic. Un martor l-a filmat: "Câine hoinar! Vrei să vezi autorizaţia? Ți-o arăt"

Câine împușcat în curtea cantonului silvic din Ștei, de un inginer silvic. Un martor l-a filmat: "Câine hoinar! Vrei să vezi autorizaţia? Ți-o arăt"

Un câine a fost găsit împuşcat, marţi după-amiază, în curtea cantonului silvic din orașul Ștei, județul Bihor.

Câine împușcat în curtea cantonului silvic din Ștei, de un inginer silvic. Un martor l-a filmat: "Câine hoinar! Vrei să vezi autorizaţia? Ți-o arăt"
Sursa foto: eBihoreanul.ro
de Mia Lungu    |    09 Feb 2022   •   10:48

Tânărul care a găsit câinele mort l-a surprins în apropiere şi pe bărbatul care l-a ucis, și a reușit să îl filmeze, transmite eBihoreanul.ro, care a publicat imaginile.

"Este revoltător ce s-a întâmplat, de aceea am înregistrat. Aceşti oameni sunt fără suflet, vin seară de seară la proiector. În urmă cu câteva luni am fost ameninţat că mă împuşcă şi pe mine, şi câinele meu.

Câinele pe care l-a împuşcat nu este unul vagabond, este câinele de la canton, sunt mai mulţi, consilierul local Mihai Harn vine în fiecare zi să le aducă mâncare", a povestit tânărul.

În înregistrare se vede câinele mort şi un bărbat cu o puşcă în mână, care recunoaşte că a ucis patrupedul, susţinând că are autorizaţie pentru ceea ce a făcut.

"Câine hoinar! Vrei să vezi autorizaţia? Ți-o arăt…", zice vânătorul, despre care martorul spune că este inginer în cadrul Ocolului Silvic Sudrigiu.

În acest caz IPJ Bihor a dispus demararea de urgență a verificărilor.

"În urma vizionarii imaginilor, șeful Inspectoratului a dispus demararea de urgență a verificărilor. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, alături de cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor și de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștei efectuează investigații in vederea stabilirii circumstanțelor in care a fost comisă fapta și pentru luarea măsurilor impuse de lege", a transmis comisarul şef Fărcuţa, potrivit eBihoreanul.ro.

×
Subiecte în articol: caine impuscat Ștei inginer silvic Bihor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close