Antena 3 CNN Actualitate Câinii Poliției sunt antrenați la Sibiu să detecteze persoanele infectate cu COVID-19. Exercițiu demonstrativ - VIDEO

Câinii Poliției sunt antrenați la Sibiu să detecteze persoanele infectate cu COVID-19. Exercițiu demonstrativ - VIDEO

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV2 ar putea fi depistate de câini antrenați pentru asta.

Câinii Poliției sunt antrenați la Sibiu să detecteze persoanele infectate cu COVID-19. Exercițiu demonstrativ - VIDEO
Sursa foto: Lucian Bode/Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   19:30

Vineri, 12 februarie 2021, la Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a avut loc un exercițiu demonstrativ al câinilor pregătiți pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi pot folosi aceste echipaje canine pentru a efectua verificări în anumite zone aglomerate, cum ar fi punctele de trecere a frontierei sau aeroporturile, nu ca o metodă de diagnosticare, ci ca o măsură complementară în lupta cu pandemia. Acest proiect este o noutate pentru România, dar asemenea inițiative se dezvoltă și în alte țări din Europa, precum Germania, Finlanda, Franța sau Marea Britanie.

Specialiștii Centrului Chinologic de la Sibiu au speranța că, în scurt timp, cei șase câini pe care îi antrenează vor putea fi pe teren, în misiunile de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Câini dresaţi să detecteze persoanele infectate cu virusul SARS-Cov-2

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat pe Facebook că a vizitat joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu. Acesta a spus că, în anul 2020, la nivelul centrului a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

”Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

×
Subiecte în articol: caini Sibiu coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close