Antena 3 CNN Actualitate Câinii special antrenați vor detecta persoanele infectate cu SARS-CoV-2, pe aeroportul din Sibiu

Câinii special antrenați vor detecta persoanele infectate cu SARS-CoV-2, pe aeroportul din Sibiu

Câinii special antrenați ai Poliției Române vor detecta persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 la aeroportul din Sibiu, în cadrul unui proiect-pilot care a fost astăzi aprobat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Câinii special antrenați vor detecta persoanele infectate cu SARS-CoV-2, pe aeroportul din Sibiu
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    15 Iul 2021   •   23:29

Prin Hotărârea CNSU nr.46 s-a decis derularea unui proiect-pilot pe o perioadă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul "Sosiri", pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

„Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu", prevede Hotărârea CNSU.
 

×
Subiecte în articol: caini coronavirus
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close