Antena 3 CNN Actualitate Câinii de pe străzi ar putea ajunge...la puşcărie. Soluţie inedită pentru rezolvarea problemei maidanezilor

Câinii de pe străzi ar putea ajunge...la puşcărie. Soluţie inedită pentru rezolvarea problemei maidanezilor

Câinii de pe străzi ar putea ajunge...la puşcărie. Soluţie inedită pentru rezolvarea problemei maidanezilor
Sursa foto: Foto: rossfairgrieve.com
03 Oct 2013   •   10:02

Câinii maidanezi ar putea ajunge...la puşcărie, nu pentru a fi închişi ci pentru a fi dresaţi chiar de deţinuţi. Propunerea vine din partea unui timişorean, fost dresor de câini, care vede în asta o soluţie atât pentru a scăpa de maidanezii de pe străzi cât şi pentru a-i ajuta pe condamnaţi si treacă mai bine peste perioada de detenţie.

În loc sa fie eutanasiaţi, maidanezii ar putea fi daţi spre adopţie deţinutiulor din penitenciarele din România. În acest fel atât deţinutii cât şi câinii maidanezi ar avea de câştigat, susţine dresorul Corneliu Vaida.

"În SUA sunt selectaţi detinuţii cu condamnări mai lungi care au probleme de ordin psihic tocmai din cauza acestei perioade lungi de detenţie. în care ei sunt claustraţi şi atunci acest câine le-ar readuce echilibrul psihic. Deţinutul va împărţi mâncarea cu câinele. Eu sunt convins că într-o instituţie penitenciară există suficientă mâncare încât să fie hrăniti câţiva câini" a declarat Corneliu Vaida.

Unii oameni privesc propunerea ca pe o soluţie salvatoare, alţii însă sunt reticenţi.

Propunerea dresorului de câini este una de succes în străinătate şi a fost testată şi în România timp de două luni, însă proiectul a fost abandonat. Dacă însă se va relua acest proiect, câinii dresaţi de deţinuţi ar urma să fie apoi încredinţaţi  centrelor de bătrâni sau persoanelor cu handicap.





×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close