Antena 3 CNN Actualitate Călători blocați în câmp, într-o căldură infernală, fără aer condiționat, într-un tren plecat din Constanța către București

Călători blocați în câmp, într-o căldură infernală, fără aer condiționat, într-un tren plecat din Constanța către București

Ore de coșmar pentru pasagerii unui tren care a pornit de la Constanța către București. Oamenii se plâng că trenul s-a oprit de mai multe ori, iar aerul condiționat nu funcționează din cauza unei defecțiuni la locomotivă.

o_1fat07ck2eij14dg1gn1mfa15c4b.jpeg
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Iul 2021   •   17:28

Trenul IR 1993 de pe ruta Constanța - București are deja o întârziere de 90 de minute, iar oamenii stau în vagoane fără aer condiționat, la temperaturi estimate la peste 50 de grade.

CFR Călători a anunțat că duminică după-amiaza circulația a două trenuri de pe relația Constanța-București a fost afectată. Călătorii au fost evacuați după ce dintr-un tren a ieșit fum, iar un altul a avut întârzieri de peste 190 de minute după ce locomotiva s-a stricat.

Potrivit CFR Călători, trenul IR 1993 Mangalia – Bucureşti – Craiova a staţionat inițial în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact.

Apoi, în staţia Perişoru mecanicul a declarat locomotiva defectă. „O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, au transmis reprezentanții companiei.

Conform acestora, în staţia Bucureşti Nord, călătorilor li se va oferi apă.

La trenul RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord a apărut o degajare de fum în staţia Jegălia.

Mecanicul locomotivei a apelat 112 şi a evacuat călătorii, care au fost preluaţi de trenul IR 1686 Constanţa – Braşov.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, au mai transmis reprezentanții companiei.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close