Antena 3 CNN Actualitate Călătoria cu trenul devine mai scurtă. Află modificările făcute de CFR Călători

Călătoria cu trenul devine mai scurtă. Află modificările făcute de CFR Călători

Călătoria cu trenul devine mai scurtă. Află modificările făcute de CFR Călători
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2011   •   08:39

Pe destinaţiile lungi, călătoria cu trenul s-ar putea scurta cu până la două ore. Trenurile nu vor mai opri în anumite staţii, iar timpul alocat lucrărilor tehnice va fi redus la minimum. Măsurile luate de CFR Călători vin după ce numai anul trecut, trenurile au avut întârzieri care au însumat în total mai bine de cinci ani, din cauza furturilor de pe calea ferată, a vremii sau copacilor căzuţi pe liniile ferate.

CFR Călători a scos de pe traseul unor trenuri gările în care cererea pentru oprire era redusă.  Economii de timp vor fi făcute pe majoritatea traseelor, după ce au fost ridicate restricţiile de viteză. La Câmpina, de exemplu,  după ce s-a modernizat linia de cale ferată, trenurile nu mai opresc.

Călătoria cu trenul devine mai scurtă şi pentru că s-a tăiat din timpul rezervat lucrărilor tehnice.

Aceste măsuri au menirea de a reduce timpul cu pana la două ore. Călătorii spun însă ca era mai eficient dacă timpul era scurtat datorită investiţiilor în infrastructură.

CFR Călători va schimba şi trenurile. Locul personalelor, acceleratelor şi rapidelor va fi luat de trenurile moderne Regio şi Interregio, despre care oficialii companiei susţin că vor oferi condiţii mai bune călătorilor.





×
Subiecte în articol: CFR Calatori modificari tren regio traseu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close