Antena 3 CNN Actualitate Ce riscăm dacă nu plătim facturile la curent şi gaze | Mircea Coşea, scenariu sumbru: "Vom crea un haos"

Ce riscăm dacă nu plătim facturile la curent şi gaze | Mircea Coşea, scenariu sumbru: "Vom crea un haos"

Mircea Coşea, analist economic, a comentat sfatul dat românilor de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, privind neplata facturilor emise cu sume inexplicabil de mari. Iată la ce riscuri ne supunem dacă facem asta.

Ce riscăm dacă nu plătim facturile la curent şi gaze | Mircea Coşea, scenariu sumbru: "Vom crea un haos"
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    04 Oct 2022   •   18:08

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, sfătuiește românii să nu plătească acele facturi care au erori de calcul şi vin cu sume inexplicabil de mari. 

Întrebat despre aceste recomandări, profesorul Mircea Coşea a lansat un avertisment. 

"E din ce în ce mai interesant ceea ce spune domnul ministru, pentru că ne jucăm cu cuvintele fără niciun fel de substanță.

Dumnealui îşi dă seama ce înseamnă neplata facturilor? Vă daţi seama că putem să intrăm într-un blocaj.

Îşi dă seama că neplata facturilor nu a duce lichiditate la furnizori și la producători, că băncile nu mai dau credite pentru asta. Cum se poate să nu plătești, mai ales că au și un regim obligatoriu.

Poate să vină să îţi ia ceva din casă dacă nu plătești. Astea sunt niște sfaturi ca cele pe care le-a mai dat și anume că trebuie să ne îmbrăcăm cu blugi ca să nu ne fie frig la iarnă.

Deci, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu există nicio soluționare din punctul de vedere al situației cetățeanului, dar și al economiei.

Înseamnă că nu există niciun fel de dorinţă din partea guvernului ca să rezolve situația prin menținerea la acest nivel de haos în legătură cu modul cum se pot plăti facturile.

Sunt 13 moduri (n.r 13 combinații de prețuri la energie electrică), unul mai aberant decât altul care menține sursa de finanțare a bugetului", a explicat profesorul Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3 CNN. 

Schema jafului cu facturile românilor. Avocat Adrian Cuculis: "Acesta este primul semn de abuz"

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close