Antena 3 CNN Actualitate Căldura se plăteşte scump: Facturile la întreţinere pe luna decembrie, cu 50% mai mari decât în 2009

Căldura se plăteşte scump: Facturile la întreţinere pe luna decembrie, cu 50% mai mari decât în 2009

Căldura se plăteşte scump: Facturile la întreţinere pe luna decembrie, cu 50% mai mari decât în 2009
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Ian 2011   •   09:00

Căldura îi arde pe români la buzunare. Facturile la întreţinere pe luna decembrie sunt chiar şi cu 50% mai mari faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. La Timişoara, de pildă, oamenii plătesc sume uriaşe pentru gicacalorie, în condiţiile unei ierni normale din punct de vedere termic.

Situaţii similare se găsesc şi în alte oraşe precum Braşov şi Oradea. Cel mai greu le este pensionarilor care au ajuns să se împrumute pentru a putea plăti factura la întreţinere. Cei mai multi apeleaza la casele de ajutor reciproc.

Timişorenii plătesc încălzirea eşalonat, pe tot parcursul anului, ca să nu dea prea mulţi bani pe timp de iarnă. Chiar şi aşa, facturile pe luna trecută i-au luat prin surprindere după ce preţul gigacaloriei a crescut cu 56 %.

Pentru luna decembrie, proprietarii apartamentelor cu două camere au de plătit în medie două, până la trei sute de lei. Asta în condiţiile în care, cu un an înainte, scoteau din buzunar 100 de lei.

 



×
Subiecte în articol: intretinere căldură facturi
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close