Antena 3 CNN Actualitate Calendarul creşterii pensiei în 2024 | Câţi bani în plus vor primi românii după majorarea punctului de pensie

Calendarul creşterii pensiei în 2024 | Câţi bani în plus vor primi românii după majorarea punctului de pensie

Pensionarii încep anul 2024 cu dreptul, iar asta pentru că îi așteaptă noi majorări. Legea pensiilor a fost modificată în Parlament, pe repede înainte, și prevede două majorări în noul an.

de Xenia Croitoru    |    30 Dec 2023   •   17:29

Pensionarii se vor bucura de la 1 ianuarie 2024 de prima creștere a punctului de pensie, mai exact cu 13,8 procente. Va fi crescut punctul de pensie de anul viitor, însă ar trebui punctat și faptul că va mai exista o creștere la la recalcularea pensiei, astfel că punctul de pensie va depăși suma de 2.000 lei.

Mai exact, de la 1.785 lei, punctul de pensie va ajunge la 2.032 lei și să vedem cum arată calculele.

De exemplu, în acest moment pensia minimă va fi și ea crescută, evident odată cu creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie anul viitor, astfel că acesta va fi crescut de la 1.125 lei la 1.281 lei. O veste bună, dat fiind faptul că din luna septembrie vor exista recalculări pentru aceste pensii.

Un pensionar, de pildă, care are acum o pensie de aproximativ 2.500 lei de la 1 ianuarie va avea o creștere de 2.845 lei. În luna septembrie vor fi recalculate pensiile românilor, astfel că vor mai exista și atunci creșteri pentru pensiile cetățenilor cu câteva sute de lei.

Citeşte şi: Pensia pe care o va încasa în 2024 un român cu 37 de ani de muncă | Anunţul Casei de Pensii

1 septembrie 2024, este data la care au decis guvernanții să vină cu aceste recalculări și spunea Ministerul Muncii că vor fi pensionari care, de pildă, au cotizat aproximativ 30 de ani și vor putea avea o majorare la recalculare chiar și cu 800 lei.

Vom vedea însă cum vor arăta recalculările la acel moment și mai ales câți pensionari se vor bucura la momentul respectiv. Toate aceste majorări sunt importante pentru pensionari, pentru că de la o lună la alta aceştia încearcă să se descurce cu plata facturilor, dar și cu alimentele.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close