Antena 3 CNN Actualitate Noul calendar al creşterii punctului de pensie. Pensionarii pierd sute de lei pe lună

Noul calendar al creşterii punctului de pensie. Pensionarii pierd sute de lei pe lună

Punctul de pensie va creşte în următorii patru ani, cât ar fi trebuit să crească într-un singur an, se arată în programul de guvernare al PNL. Astfel, actualul Guvern propune majorări mici în fiecare an până în 2024, în aşa fel încât, punctul de pensie să ajungă în 2024 la 1.841 de lei, cu toate că în lege, punctul de pensie trebuia să crească până la 1.875 de lei anul viitor. Asta înseamnă pierderi de sute de lei pe lună pentru fiecare pensionar.

Noul calendar al creşterii punctului de pensie. Pensionarii pierd sute de lei pe lună
de Iulia Gorgorin    |    20 Noi 2020   •   18:15

De exemplu, un pensionar care are acum 0,7 puncte de pensie şi are o pensie de 1.008 lei  pe lună va avea anul viitor o pensie de 1.091de lei pe lună, cu toate că pensia lui, conform legii, trebuia să crească tot anul viitor, până la 1.312 de lei pe lună, conform calculelor Antena 3, ceea ce înseamnă că pensionarul pierde anul viitor 221 de lei lună.

Pensionarii vor pierde anul viitor, 221 de lei lună 

Dorina Barcari, membru fondator Asociaţia Pensionarilor: ''La vârsta noastră, e greu să aştepţi!''

''Categoric, nu suntem mulţumiţi, pentru că, creşterile preţurilor la produsele de strictă necesitate, vor fi sigur mari, şi asta ne va depăşi, fără discuţie. Pe majoritatea, nu cu cei cu pensii foarte mari, dar pe majoritatea ne va depăşi, şi vom face un efort sau ne vor cere nişte sacrificii foarte mari. Nişte sacrificii, care pentru foarte mulţi înseamnă reducerea posibilităţilor de tratamente medicale.

Încă nu ştii ce vine mâine, sau peste o lună şi contează foarte mult prezentul, a spus, Dorina Barcari, membru fondator Asociaţia Pensionarilor.

×
Subiecte în articol: pensii calendar pensionari bani
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close