Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu cere consultări în cazul votului pentru Dan Şova

Călin Popescu Tăriceanu cere consultări în cazul votului pentru Dan Şova

Călin Popescu Tăriceanu cere consultări în cazul votului pentru Dan Şova
14 Apr 2015   •   14:32

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu propune organizarea unei întâlniri între conducerea Senatului şi membrii CSM în cazul Şova. Senatul nu a încuviinţat, în 25 martie, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a fostului ministru.

Preşedintele Senatului a transmis că în ultimul timp, "şi-au făcut simţită prezenţa în spaţiul public şi în relaţia bilaterală o serie de diferenţe de abordări şi opinii între Senatul României şi Consiliul Superior al Magistraturii", care "s-au manifestat prin declaraţii publice polemice ale unor reprezentanţi ai celor două instituţii şi prin sesizarea înaintată Curţii Constituţionale a României de către CSM".

"Având în vedere această împrejurare, faptul că Parlamentul se află într-o fază avansată de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constituţiei şi necesitatea promovării dialogului între autorităţile statului pentru soluţionarea unor potenţiale disfuncţionalităţi, mâine 15 aprilie a.c., voi face următoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului: Organizarea cât mai curând posibil, la Palatul Parlamentului, a unei întâlniri informale între membrii Biroului Permanent al Senatului şi membrii CSM, la care participanţii să exprime în mod liber şi fără o ordine de zi prestabilită problemele cu care se confruntă în relaţia bilaterală şi în exercitarea atribuţiilor constituţionale între cele două instituţii", a anunţat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui Senatului, "în urma unui astfel de dialog constructiv, vor putea fi identificate o serie de probleme pe care Parlamentul le-ar putea soluţiona în viitorul apropiat în cadrul procesului legislativ".

"Voi ruga membrii Biroului Permanent al Senatului să exprime un punct de vedere la următoarea şedinţă a BP după ce-şi vor fi consultat colegii din grupurile parlamentare în legătură cu oportunitatea unei astfel de întâlniri şi cu formatul dezbaterilor pe care îl vom propune CSM", se mai arată în declaraţia de presă semnată de Călin Popescu Tăriceanu.


×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu dan sova
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close