Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: "Un nou răspuns negativ al lui Iohannis, un gest suicidal"

Călin Popescu Tăriceanu, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: "Un nou răspuns negativ al lui Iohannis, un gest suicidal"

Călin Popescu Tăriceanu, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: "Un nou răspuns negativ al lui Iohannis, un gest suicidal"
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Dec 2016   •   18:57

Călin Popescu Tăriceanu a criticat în termeni duri ceea ce s-a întâmplat cu prima nominalizare PSD+ALDE, şi anume ameninţările primite de Sevil Shhaideh, şi a vorbit despre noua propunere a alianţei la funcţia de premier.

"Este absolut regretabil ce a păţit Sevil Shhaideh şi cei care practică asemenea tehnici nu cred că merită apelativul de jurnalişti, de comentator, analist. Iese din cadrul oricărei comportări deontologice. Nimic nu va putea să-i repare doamnei Shhaideh onoarea. Ne exprimăm regretul şi sper să nu ne mai trezim în astfel de situaţii", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu, şeful Senatului a anunţat că a fost consulat de Liviu Dragnea şi s-a luat o decizie în comun.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că un al doilea răspuns negativ pe care preşedintele Klaus Iohannis l-ar da la propunerea PSD pentru funcţia de premier ar fi "un gest suicidal" al şefului statului, precizând că într-un astfel de caz singura soluţie ar fi declanşarea procedurii de suspendare.

"Apreciez foarte clar şi fără niciun fel de echivoc că un al doilea răspuns (negativ - n.r.) ar fi un gest suicidal al preşedintelui. Atunci, singura soluţie care ne rămâne la îndemână este, sigur, declanşarea procedurii de suspendare. Nu vreau să ajungem în această situaţie, vreau să fiu foarte clar. Am încercat în discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei şi cu cei de la PSD să facem tot posibilul să evităm o astfel de situaţie, dar încălcarea Constituţiei nu poate fi tolerată, atitudinea de dispreţ faţă de cetăţeni, faţă de votul cetăţenilor nu poate fi tolerată, aşa încât la un moment dat trebuie întreprins ceva", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier reprezintă "răspunsul politic" pe care majoritatea PSD-ALDE l-a dat ca urmare a "crizei politice" declanşate de "refuzul nemotivat" al şefului statului de a o desemna pe Sevil Shhaideh să formeze un guvern.

"Aşa cum şi în cazul primului refuz nemotivat preşedintele depăşeşte cadrul constituţional care îi conferă rolul de a nominaliza un prim-ministru care urmează să primească votul Parlamentului - încrederea nu i-o dă preşedintele, ci Parlamentul, prin votul pe care îl exprimă - dacă preşedintele refuză şi a doua oară, e clar că ceea ce urmăreşte nu e altceva decât un joc de putere şi amplificarea unei crize politice, care, probabil, i s-ar părea domniei sale că îi aduce avantaje. Atunci, sigur că nu avem la dispoziţie alte soluţii politice inovatoare", a adăugat copreşedintele ALDE.

Acesta a caracterizat drept "atitudine josnică" informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la Sevil Shhaideh după ce aceasta a fost nominalizată de majoritatea PSD-ALDE pentru funcţia de premier.

"Ceea ce i s-a întâmplat în aceste zile, această atitudine josnică pe care am văzut-o la multe publicaţii, site-uri de presă, ziare, de a-i pune în cârcă diferite acuzaţii total nefondate, cu informaţii venite pe surse, lucru care în final nu are decât o singură consecinţă - defăimarea persoanei la care mă refer, călcarea în picioare a demnităţii acestei persoane, distrugerea imaginii publice -, mi se pare un lucru absolut regretabil. Cei care practică asemenea tehnici nu cred că merită apelativul de jurnalişti, comentatori, analişti şi aşa mai departe. Iese din cadrul oricărei comportări deontologice. Probabil nimic nu va putea să îi repare doamnei Shhaideh onoarea afectată", a spus Tăriceanu.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close