Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre votul în diaspora: „Voi convoca Biroul permanent pentru ca raportul să fie validat”

Călin Popescu Tăriceanu, despre votul în diaspora: „Voi convoca Biroul permanent pentru ca raportul să fie validat”

Călin Popescu Tăriceanu, despre votul în diaspora: „Voi convoca Biroul permanent  pentru ca raportul să fie validat”
27 Iun 2019   •   20:44

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat joi că va convoca Biroul permanent pentru ca raportul pe proiectul legii privind votul în diaspora să fie validat, el exprimându-şi speranţa că săptămâna viitoare această propunere legislativă va deveni lege. 

Potrivit site-ului Senatului, şedinţa Biroului permanent este programată vineri, la ora 14,00. 

"Astăzi, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, a reuşit să ajungă la un consens cu privire la votul românilor din străinătate. Ei vor avea de acum posibilitatea să voteze anticipat (un vot care se va desfăşura pe durata a trei zile, începând cu vinerea dinaintea zilei votului). În acelaşi timp, s-a simplificat şi procedura votului prin corespondenţă. (...) Voi convoca Biroul permanent al Senatului pentru ca raportul să fie validat şi sper ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să devină lege", a scris, joi, Tăriceanu pe Facebook. 

Citește Și Președintele AEP: „Votul prin corespondenţă se aplică numai pentru diaspora”

El şi-a exprimat regretul că nu a fost acceptată propunerea ALDE ca votul anticipat să fie de 7 zile. "Dar mă bucur că lucrurile vor intra în normal după sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care am convocat-o pentru ca aceste modificări să fie adoptate în cel mai scurt timp", a adăugat Tăriceanu. 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close