Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă remaniere guvernamentală: „Nici vorbă de așa ceva”

Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă remaniere guvernamentală: „Nici vorbă de așa ceva”

Călin Popescu Tăriceanu, despre o posibilă remaniere guvernamentală: „Nici vorbă de așa ceva”
22 Mar 2018   •   14:44

Călin Popescu Tăriceanu a făcut o serie de declarații despre relație dintre Comisia Europeană și România. 

"Mama îmi spunea așa: să știi că tonul face muzica. Aici tonul trebuie să fie aspectul secundar. E vorba de o chestiune extrem de serioasă. Eu nu am știut de acea scrisoare până la momentul în care a ajuns în presă. Încă o dată salut demersurile presei din ultima vreme, care are curajul să scoată la suprafață lucruri care au fost ascunse, lucruri care sunt anormale și lucruri care, până la urmă, dovedesc faptul că unii dintre funcționarii de la Bruxelles, așa cum am spus-o și eu în trecut, nu înțeleg că între Comisia Europeană și România trebuie să fie o relație de parteneriat, nu înțeleg că România este o țară independentă și suverană și ei fac astfel de scrisori și demersuri și cred că de aceea o clarificare este absolut necesară", a spus Tăriceanu.

Întrebat de remaniere, Tăriceanu a răspuns: "care remaniere? Nu, aveți dreptate. La secretarii de stat am hotărât și o să discutăm cât de curând. O să înlocuim câțiva dintre secretarii de stat. Am remarcat două lucruri: o lipsă de performanță pur și simplu și alții au uitat că ei sunt, de fapt, cu responsabilități politice și au devenit niște funcționari perfecți în minister și de aceea probabil că ar trebui promovați la nivel de director general. Nu toți. O să vedem, o să hotărâm. Nu remaniem 10%, de la caz la caz, pe baza evaluărilor o să decidem". 

Tăriceanu a mai spus că încă nu a luat o decizie cu privire la candidatura la alegerile prezidențiale. De asemenea, confirmă că se fac sondaje pentru alegeri și unul dintre sondaje arată că liderul ALDE ar fi fost indicat de 48% din cei intervievați și Liviu Dragnea de 8%. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu scrisoare presa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close