Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Este posibil ca în spatele Hexi Pharma să fie un serviciu secret

Călin Popescu Tăriceanu: Este posibil ca în spatele Hexi Pharma să fie un serviciu secret

Călin Popescu Tăriceanu: Este posibil ca în spatele Hexi Pharma să fie un serviciu secret
17 Mai 2016   •   09:25

Preşedintele Senatului ia în serios ipoteza conform căreia un serviciu de informaţii ar fi implicat şi ar fi axcoperit activitatea Hexi Pharma. Călin Popescu Tăriceanu spune că este nevoie ca acest lucru să fie analizat într-o şedinţă a CSAT, deoarece este vremea ca serviciile secrete să nu se mai ocupe de activităţi comerciale sau de intervenţii în justiţie, scrie Digi24.

Călin Popescu Tăriceanu: „Am văzut în spaţiul public multe voci ridicând întrebări, hai să spunem, normale în legătură cu misterul care se ţese în jurul acestei firme. Modul în care a reuşit să câştige ani şi ani de zile contracte fără licitaţie. Să funcţioneze neatinsă pentru că practica aceasta a diluării produselor nu este de dată recentă.

Sunt anumite semne de întrebare care mă fac să cred că este necesară o investigaţie. Acesta investigaţie se poate desfăşura în două feluri - să vedem dacă în spatele acestei firme este sau nu un serviciu secret, există această posibilitate având în vedere că serviciile secrete, unele din ele, practică activităţi comerciale, nu pot să excludă posibilitatea la care m-a referit. În mod normal ar trebui fie Comisia parlamentară de Control a activităţii serviciilor, fie preşedintele României să convoace un CSAT, fie ambele. În CSAT această chestiune se poate lămuri. Sigur că nu se poate face probabil publică, dacă se constată o astfel de legătură, dar lucrurile se pot lămuri şi ăsta e unul dintre motivele pentru care eu spun că ar fi vremea ca în România serviciile secrete să înceapă să se ocupe de ceea ce este menirea lor esenţială. Nu activităţi în domeniul justiţiei, nu activităţi comerciale, nu activităţi în presă mai mult sau mai puţin acoperite sau descoperite”.

×
Subiecte în articol: Hexi Pharma
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close