Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu, la Sinteza zilei: Un miting de susținere mi se pare absolut inutil

Călin Popescu-Tăriceanu, la Sinteza zilei: Un miting de susținere mi se pare absolut inutil

Călin Popescu-Tăriceanu, la Sinteza zilei: Un miting de susținere mi se pare absolut inutil
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    04 Dec 2017   •   21:33

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu sunt necesare în acest moment mitinguri de susţinere, aşa cum au anunţat cei de la PSD că intenţionează să facă în zilele următoare.

„Nu susțin un miting de susținere. Altfel, cred că din moment ce eu consider că oamenii care nu împărtășesc aceleași opinii cu ale noastre au dreptul să-și spună punctul de vedere în mod liber, n-aș putea să cenzurez colegii mei în această opțiune. Dacă au nemulțumiri pot să o facă. Un miting de susținere mi se pare absolut inutil”, a spus Tăriceanu, luni seară, la Antena 3.

Călin Popescu-Tăriceanu despre scandalurile momentului:

Ce spune liderul ALDE despre legile justiției:

Există o categorie numeroasă de cetățeni care nu sunt informați, dar care au auzit de pe rețelele de socializare că pachetul de legi aduce atingere independenței magistraților. E știrea care circulă frecvent. Pot să înțeleg că oricine care au auzi acest lucru are motive de suspiciune. Nimeni însă din cei care au această atitudine nu se uită în profunzime. Există și a doua categoria, a unora din cei care fac parte din sistem și care nu vor să-și piardă puterea, influența, observând cu toții că avem o cariatură de stat de drept(...). Se opun cu afirmații de ordin general: se atacă independeța magistraților. Nu știm concret cu ce.

Întrebat de unde apar informări în afara țării despre legile justiției care nu au nicio legătură cu realitatea, Tăriceanu a spus: „Cred ca sunt aceleași filiere construite în ani de zile, ambasade care la București nu sunt capabile să aibă o analiză obiectivă și atunci se capătă o idee preconcepută”.

De ce nu a mers Tăriceanu la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României:

Preşedintele ALDE a explicat de ce a refuzat să participe la manifestările organizate de Administraţia Prezidenţială cu prilejul Zilei Naţionale a României.

„Atâta vreme cât preşedintele se va face că nu vede abuzurile care se petrec în justiţie, cât nu va înţelege că obligaţia primară pe care o are ca preşedinte este nu numai să asigure buna funcţionare a instituţiilor, dar aceste instituţii au obligaţia să protejeze cetăţeanul şi să îl apere, să îi apere libertăţile, atâta vreme cât preşedintele va fi exponentul statului paralel, care a acaparat puterea în România în mod ilegitim şi face tot ceea ce poate ca să dărâme puterea legitimă, îmi pare foarte rău, nu pot să stau alături de un astfel de preşedinte la un eveniment atât de important”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu: Iohannis a ținut un discurs eminamente politic, menit să împartă România în două

Tîriceanu a criticat şi discursul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a ţinut la recepţia organizată la Cotroceni de 1 Decembrie.

„Am văzut discursul pe care l-a ţinut seara la recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni, care a fost un discurs eminamente politic, menit să împartă România în două. În loc să fie în ziua de 1 Decembrie un discurs care să aibă o simbolistică aparte, este ziua în care totuşi toţi românii se unesc şi visează la un ideal comun, preşedintele găseşte acest moment potrivit tocmai să arate că există două Românii: o Românie a lui şi a susţinătorilor lui şi o altă Românie care nu împărtăşeşte aceleaşi visuri”, a spus Tăriceanu.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close