Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu, mesaj dur pentru Dacian Cioloş: "Oamenii s-au săturat"

Călin Popescu-Tăriceanu, mesaj dur pentru Dacian Cioloş: "Oamenii s-au săturat"

Călin Popescu-Tăriceanu, mesaj dur pentru Dacian Cioloş: "Oamenii s-au săturat"
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Noi 2016   •   20:42

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că România are, în acest an, "probabil cea mai înaltă" creştere economică din Europa iar aceasta ar trebui să fie simţită în creşterea puterii de cumpărare.

Tăriceanu îl întreabă, în acest context, pe premierul Dacian Cioloş "unde sunt banii", afirmând că Guvernul tehnocrat face "tot felul de analize", deşi românii doresc soluţii.

"Trăim într-un paradox pe care domnul Cioloş nu vrea să-l explice: România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai înaltă din Europa. Întrebarea pe care eu o adresez domnului Cioloş este următoarea, pe care o pun toţi românii: unde sunt banii? Logica politică elementară este că guvernăm pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii, calitatea vieţii însemnând inclusiv puterea de cumpărare. Creşterea economică trebuie să se transfere în creşterea puterii de cumpărare, în salarii, în pensii. Unde este creşterea economică? Văd, din partea Guvernului, numai că se plâng, numai că fac planuri. Văd că imaginează tot felul de analize. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de lucrurile astea. Vor soluţii", a afirmat Tăriceanu, la Senat.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni legate de diferite creşteri salariale însumează în jur de 9 miliarde de lei, un impact bugetar care poate duce fie la creşterea deficitului, fie la reducerea investiţiilor.

Cioloş a explicat că măririle procentuale de salarii pentru anumite categorii nu fac altceva decât să accentueze inechităţile din sistem şi să lase fără finanţare legea privind salarizarea unitară a bugetarilor. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close