Antena 3 Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după decizia CCR

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după decizia CCR

30 Mai 2018   •   16:00
Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după decizia CCR
Sursa foto: foto- captura Antena 3

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o primă reacție după decizia luată de Curtea Constituțională, aceea de a admite sesizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. CCR a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Foarte multă vreme am auzit discuții despre România care publică semi-prezidențială, pornindu-se de la ideea că președintele este votat direct. Acesta nu este un criteriu definitoriu, ci este vorba de atributele președintelui. O să întrebați care e legătura cu ce discutăm de fapt. Curtea Constituțională ce face? Face să întărească poziția Executivului, a Guvernului, a ministrului Justiției în ceea ce privește relația instituțională între ministrul Justiției și Ministerul Public.

CCR practic subliniază că Ministerul Public funcționează sub autoritatea ministrului Justiției, așa cum este trecut în mod explicit, clar și fără echivoc în Constituție, și președintele are un rol solemn și de a da greutate și legalitate deciziei de numire și de revocare în cazul procurorilor. Deci președintele nu poate să aibă un rol decisiv”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu decizia ccr

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close