Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricţii propuse de Iohannis:"Ipocrizie şi foarte multă minciună”

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricţii propuse de Iohannis:"Ipocrizie şi foarte multă minciună”

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat indignat la declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a anunțat, joi, la şedinţa de Guvern noile restricții ce vor fi impuse de luni în România.

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricţii propuse de Iohannis:"Ipocrizie şi foarte multă minciună”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2020   •   07:00

Preşedintele Klaus Iohannis insistă ca alegerile parlamenare din 6 decembrie să se desfăşoare în ciuda crizei sanitare şi a adus drept argumente două situaţii, ambele din SUA.

În replică, Tăriceanu reaminteşte că în primăvară când erau doar 200 de cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2 pe zi, Iohannis cerea amânarea alegerilor locale.

"Vorbim despre o închidere! Este una parțială, pentru că activitățile economice nu vor fi închise. Numărul real de îmbolnăviri este mai mare, pentru că nu se face o testare pe scară largă. Când erau 200 de îmbolnăviri pe zi, președintele a cerut amânarea alegerilor locale. Acum, a venit cu exemplul din SUA, e multă ipocrizie", a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

La o lună înainte de alegeri, în România s-a înregistrat un nou record negativ: 9.714 cazuri noi, 1.014 bolnavi Covid la ATI, 121 decese.

Iohannis anunţă că toate şcolile vor trece la învăţământul online

"Recomandarea OMS este ca școlile să se închidă ultimele, nu putem avea o generație de sacrificiu. Sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru online”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Iohannis: "Sunt necesare măsuri mai ferme"

"Suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut și astăzi mulți, prea mulți care au decedat, și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Cele luate până acum nu sunt suficiente", a spus Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.

Noi restricţii propuse

Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă, peste tot, unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționate, petrecerile, și cele publice și cele private, trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau din exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică permițând distanțarea suficientă între persoane", a mai spus Klaus Iohannis, în ședința de Guvern.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close