Călin Popescu-Tăriceanu, reacție dură: Președintele sau purtătorul de cuvânt încearcă să cenzureze acțiunile Avocatului Poporului

05 Ian 2017   •   22:51
Călin Popescu-Tăriceanu, reacție dură: Președintele sau purtătorul de cuvânt încearcă să cenzureze acțiunile Avocatului Poporului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, din declaraţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la sesizarea CCR pe Legea 90/2001, a reţinut că şeful statului ar încerca să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului. 

"Din declaraţia purtătorului de cuvânt de la Preşedinţie eu am reţinut două prostii: nu ştiu, ori că purtătorul de cuvânt, ori preşedintele încearcă să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului. Ceea ce este ilegal. Nu are dreptul preşedintele sau, cu atât mai puţin, purtătorul de cuvânt. Şi al doilea lucru: văd în buna tradiţie preluată de la ministresa din Guvernul tehnocrat că drepturile şi libertăţile individuale sunt o chestiune opţională, nu ne interesează dacă sunt încălcate", a spus Tăriceanu, joi, la TVR1. 

El a susţinut că discursul purtătorului de cuvânt al şefului statului este greşit. 

"Vrem să particularizăm însă din discursul doamnei sau domnişoarei pe o persoană - greşit. E greşit total. Avocatul Poporului, şi cred că fiecare cetăţean, nu poate să rămână indiferent", a adăugat Tăriceanu. 

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate. 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat joi că şeful statului este 'indignat' de acţiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001. 

"Preşedintele României este indignat de acţiunea din această dimineaţă a Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar. În acelaşi timp, preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţi politice printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce", a afirmat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close