Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că şi în mandatul său s-a greşit: „Mi-e ruşine şi îmi pare rău”

Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că şi în mandatul său s-a greşit: „Mi-e ruşine şi îmi pare rău”

Călin Popescu Tăriceanu recunoaşte că şi în mandatul său s-a greşit: „Mi-e ruşine şi îmi pare rău”
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Noi 2016   •   20:23

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a atacat din nou pe premierul Dacian Cioloş, arătând că actualul Guvern este „o catastrofă”. 

„Când s-a instalat acest Guvern nu aveam mari aşteptări, dar mă aşteptam din partea actualului prim-ministru, dacă în alte domenii nu aveam o perspectivă prea grozavă, ca în domeniul agriculturii şi al absorbţiei fondurilor europene să performeze corect. Rezultatul, o super-catastrofă. La fonduri europene absorbţie egală cu zero. Cam asta este performanţa în domeniile în care ei păreau să fie cel mai bine pregătiţi. În rest, lucrurile stau şi mai prost”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În acelaşi timp, copreşedintele ALDE a vorbit şi despre eşecurile din guvernarea sa, atunci când a fost întrebat câţi kilometri de autostradă s-au făcut în mandatul său.

„Nu mai deţin cifra exactă, dar vă pot spune tronsoanele care s-au făcut atunci. Cred că ultimul tronson de pe Autostrada Soarelui, centura Piteştiului, dacă îmi aduc bine aminte. Nu ştiu dacă totul se măsoară doar în km de autostradă. Am să vă spun că atunci a funcţionat Ordonanţa 7 – Infrastructură în mediul rural. România are nevoie şi de autostrăzi. Trebuie să recunosc că aici toate guvernele şi toţi miniştri, deci inclusiv Guvernul pe care l-am condus, au avut o contraperformanţă, dar cu investiţiile făcute în mediul rural: reţele de apă, canalizare, poduri, podeţe, asfaltări de drumuri, am schimbat în multe zone, nu suficient şi nu complet, faţa mediului rural (...) Sunt investiţii care s-au realizat şi în mediul urban în egală măsură. Nu mi-e niciun fel de ruşine să recunosc. Mi-e ruşine şi îmi pare rău că nu s-a realizat mai mult la capitolul infrastructură rutieră de autostrăzi. Nu sunt realizările...”, a declarat Tăriceanu.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close