Călin Popescu-Tăriceanu: Sancţionările CSM cad în ridicol

14 Mai 2016   •   21:46

Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre decizia CSM, care a hotărât că o serie de declaraţii din 2015, la adresa procurorilor DNA, au adus atingere justiţiei.

Aceste sancţionări pe care le aplică CSM încep să cadă în ridicol. Nicio autoritate nu are voie să cenzureze vocea parlamentarilor. Am impresia că proverbul românesc cu paiul din ochiul altora este foarte actual. Declaraţiile magistraţilor nu le văd? Atacurile procurorului şef al DNA la adresa serviciilor? Aceste lucruri nu există pentru ei. Ele încalcă codul deontologic al magistraţilor" a spus Călin Popescu-Tăriceanu la Q&A.

Preşedintele Senatului a explicat şi de ce nu a fost depusă vreo moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, deşi ALDE şi PSD sunt nemulţumite de actuala guvernare.

Am avut discuţii serioase cu partenerii noştri şi am evaluat „performanţa” guvernului. Se impunea o moţiune de cenzură. Dar exista riscul să nu aducă nicio ameliorare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close